Inspectie houtrot met geveltekening

Na een houtrotinspectie is het voor u als opdrachtgever belangrijk om goed inzicht te krijgen in de houtrotschade. U wilt immers weten waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komen te staan tijdens de werkzaamheden. Het is gebruikelijk om tijdens inspectie van de gevel(s) foto’s te maken, maar als op meerdere plaatsen in de gevel houtrot aanwezig is wordt zo’n stapeltje foto’s als snel onoverzichtelijk en ontbreekt het overzicht.

Daarom ontwikkelde de Bruijnesteijn Groep in samenwerking met De Wit Calculatie & Advies een inventief systeem waarmee we in staat zijn om overzichtsfoto’s van een of meerdere panden te vertalen naar een geveltekening en zo plaats en fase van de aanwezige houtrot inzichtelijk te maken.

Werkwijze

Een overzichtsfoto van de te inspecteren gevels(s) wordt geladen in de software en zo gedigitaliseerd. Nu de overzichtsfoto getransformeerd is tot geveltekening geven we ter plaatse op de tablet aan waar de houtrot zich bevindt en in welke fase die verkeert.

Tijdens het inladen van de geconstateerde gebreken worden er meteen eenheidsprijzen aan gekoppeld die opgeteld worden in een totaaloverzicht. Na akkoord over werkzaamheden en kosten beginnen we met de herstelwerkzaamheden. Als de werkzaamheden zijn voltooid ontvangt u als opdrachtgever een overzichtelijke rapportage waarin de registratie van de houtrot, het kostenoverzicht en de detailfoto’s zijn opgenomen.

Voordelen van houtrotinspectie met geveltekening

Deze unieke manier van werken heeft een fiks aantal voordelen:

Contact