Windscheur reparatie

Hout is onderhevig aan krimpen en uitzetten: het sponseffect. Als hout droogt dan krimpt het, wordt het nat dan zet het uit. Windscheuren ontstaan als de verflaag op bijvoorbeeld een onderdorpel voor langere tijd niet meer aanwezig is. Onder invloed van weersomstandigheden ontstaan er scheuren in de lengterichting van het hout. Windscheuren herstellen met alleen epoxy is weinig zinvol: omdat niet alleen de oppervlakte van het hout maar ook de structuur binnenin beschadigd is, komen scheuren die alleen met epoxy hersteld zijn snel terug.

Windscheuren repareren met glasvlies

Een betere manier om windscheuren te herstellen is een reparatie met glasvlies. De windscheur wordt met een bolkopfrees uitgefreesd, gerepareerd met epoxy en afgewerkt met een vlies. Met het aanbrengen van het glasvlies bouwen we een extra zekerheid in: de aanwezige vezels in het vlies zorgen ervoor dat het oppervlak beter bestand blijft tegen krimpen en uitzetten.

Om het oppervlak van de windscheur te vergroten wordt de scheur gefreesd. Deze oppervlaktevergroting is nodig om de epoxy meer massa te geven zodat het beter bestand is tegen de rek en trek in het hout. Na het frezen wordt het hout volledig machinaal vlak geschuurd en wordt het oppervlak voorzien van een epoxy primer. Vervolgens wordt de epoxy aangebracht, het vlies erin geplakt en nogmaals ingesmeerd met de primer. Na droging wordt het oppervlak nog een keer geschuurd en voorzien van een volledige verfbehandeling.

Wat kost houtreparatie met glasvlies?

De kosten van een herstelreparatie met glasvlies zijn aantrekkelijk ten opzichte van de kosten liggen 30 tot 50% lager dan het totaal vervangen. of stijl behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden en is een van onze specialisaties.

Contact